دانشگاه آزاد قم. اجرای طرح مدام (در کلاس). دکترابوالفضل بختیاری
مدیریت اموزشی ملیحه ضیاپور
مقدمه
درطرح مدام دانش آموزان عزیز یک روز از سال تحصیلی به اداره کردن مدرسه وبر عهده گرفتن نقش مدیر،معاونان و دبیران را انجام می دهند.البته باید اذعان کنم که من این طرح را فقط در کلاس خود اجرا کردم (به دلیل عدم توافق همکاران در اجرای این طرح در سطح مدرسه).
روز دوشنبه ۹۸/۱۰/۲ دانش آموزان ششم دبستان دخترانه شهید سهیلی منش دوره دوم یک روز پر نشاط واموزنده را در قالب طرح مدام راتجربه کردند.
در این طرح از روز قبل چند از دانش آموزان انتخاب ومسئولیت های آن ها درنفش معلم نیز مشخص شد(البته انتخاب بانظر دانش آموزان صورت گرفت همچنین برای هر زنگ یک معلم انتخاب شد تا هم تجربه کسب شودوهم امادگی پیداکنن که سال آینده دارای چندین معلم هستند)در هر زنگ هریک وارد کلاس می شدند ومسئولیت های خود را انجام می دادن ومن نیز مانند یک دانش آموز در انتهای کلاس حضور داشتم وگاه سوال می پرسیدم ودر فعالیت ها شرکت میکردم.برای خروج از کلاس اجازه میگرفتم.در انتها نیز ازدوستانشان خواستم نظرشان را درباره معلمان عزیزان بگویند.این روز به یاد ماندنی هم برای من وهم وهم دانش آموزان سرشار از تجربه بود.
از جمله تجربیات دانش آموزان (طبق نظر خودشان):
_احساس کردیم در آینده معلم خوبی میشویم
_پی بردم که توانایی آن را دارم که بتوانم درس بدهم
_در کارهایم خلاقیت وتنوع به کارمی برم
_طبق برنامه ریزی تدریس میکردیم
_از روز قبل تمرین کرده بودیم
_معلمی کار سختی هست
تجربیات خودم:
_مهم ترین تجربه من جایگزین شدن در جایگاه دانش اموزان وبا چشم آن ها همه جوانب را دیدن واز همه مهمتر پی بردن به نقاط ضعف خود در تدریس وارتباط با دانش آموزان بود.
_پی بردن به اینکه ما با ذره بین بچه ها مورد ارزیابی قرار میگیریم( دانش آموزان از رفتار ،گفتار ،شیوه تدریس حرکات ،همکاری با بچه ها،بازدید از دفاتر ،نحوه تشویق، حتی نحوه حرکات دست ما را تقلید میکنند)
_باید دیدی آگاهانه ترنسبت به دانش آموزانی که در انتهای کلاس می نشینند داشته باشیم (نوشتن باماژیک آبی روی تخته وایت برد اصلا مناسب نیست)
-پی بردن به توانایی ها و استعدادهای دانش آموزان وکمک به شکوفایی آن ها
در این طرح سعی شد تا هم دانش آموزان با همکاری همدیگر به توانایی های خود پی ببرند ویک روز شاد را کنار هم داشته باشند وهم برای معلم یک روز، دانش آموز بودن را تجربه می کند امیدوارم معلمان عزیز این روز را حتما تجربه کنم.
,دانش ,آموزان ,روز ,کلاس ,تجربه , ,دانش آموزان ,این طرح ,بردن به ,پی بردن
درباره این سایت